Смачненьке до пісного столу: пиріг з варенням

Смачненьке до пісного столу: пиріг з вареннямНаближаються довгі дні посту, під час якого багато віруючі християни будуть дотримуватися суворі приписи щодо свого щоденного раціону. Однак харчуватися пісною їжею – не значить харчуватися несмачною їжею. Трохи порадувати своїх близьких, і підняти рівень ендорфінів у крові можна цілком «законним» способом. Наприклад, спекти пиріг з варенням.

Підбираємо варення

Ніяких особливих продуктів для приготування цього смачного пирога вам не буде потрібно. Але головний інгредієнт повинен бути обов'язково. Вибрати можна будь-яку баночку, дбайливо припасену вами ще з літа. Відмінно з таким пирогом поєднуються кислі види, такі як смородинове, вишневе або навіть сливове. Фруктова кислота, яка міститься в цих ягодах, з'єднується з розпушувачем тіста, завдяки чому сам пиріг виходить неймовірно пишним.

У разі якщо ніякого варення у вас і в помині немає, можна скористатися наступним секретом: використовуйте апельсини або лимони. Очистіть фрукти від кісточок, і прямо разом з шкіркою пропустіть їх через блендер. Отриману масу можна використовувати в якості начинки для вашого пирога.

Користуватися сучасними досягненнями техніки можна і при безпосередньому приготування пирога з варенням. Наприклад, можна знайти цікавий рецепт пирога з варенням в мультиварці тут.

Рецепт пісного пирога з варенням

Смачненьке до пісного столу: пиріг з вареннямНеобхідні продукти:

Борошно (2 склянки), вода (1 склянка), цукор-пісок (1 склянка), соняшникова олія (0.7 склянки), 1 чайна ложечка соди (можна замінити розпушувачем 1,5 ч. ложки), сіль (щіпка), варення (1 склянка).

Процес приготування

У двох різних ємностях змішують окремі інгредієнти. В одній – варення і цукор, поступово додаючи туди воду та сіль. Перемішувати потрібно ретельно і обережно. Якщо ваше варення варять з цільних ягід, намагайтеся їх не пошкодити. Сюди ж додається масло.

В іншу ємність треба просіяти борошно, змішати її з содою. В добре підготовлену борошно додають суміш з першої посуду. Консистенція тіста повинна бути, як у сметани. Якщо виходить трохи рідкувате, додайте борошно. Перед випічкою майбутнього пирога треба дати настоятися хвилин 5-7.

Це цікаво: "Топ-12 здорових і корисних перекусів"

В розігріту до 1600 духовку ставиться форма, попередньо змащений рослинним маслом, з подошедшим тестом. Часу на приготування буде потрібно близько години. В залежності від товщини і форми посуду для випічки час може збільшуватися або зменшуватися.

Перевіряємо пиріг на готовність звичним методом: дерев'яною паличкою або зубочисткою пробуємо проткнути блюдо. Якщо паличка залишилася чистою, пиріг можна вважати готовим. В іншому випадку варто залишити в духовці ще на 5-8 хвилин. Готовий продукт не виймається відразу, а залишається в духовці до повного охолодження. Подається до столу нарізаним на невеликі порційні шматочки.

Цей рецепт, безсумнівно, сподобається вашим близьким і допоможе витримати довгі дні посту. Успіхів і приємного апетиту!

За матеріалами сайту vmultivarkah.ru

Схожі статті: