Японські роли – це неймовірно смачно!

Японські роли – це неймовірно смачно!Сьогодні ми легко можемо спробувати кухні інших країн, що дуже радує. Напевно, вже немає людини, яка не спробував би суші і роли. Хоча їх можна пробувати нескінченно, так як варіантів їх приготування дуже багато.

Що таке роли? Японські роли – це така страва, яку скручують у формі циліндрика, а після нарізають часточками. Для того щоб правильно його скрутити, потрібно використовувати бамбукову рогожу, яку в Японії називають макісу.

Сьогодні японці готують різні суші-роли, багато з яких можна спробувати в московському ресторані Маки, Маки. Варто пам'ятати, що готовий циліндрик є однією порцією, вона ділиться на 6, 8, 12 рівномірних часточок. Він, може бути, обгорнутий листочком водорості норі, заздалегідь висушених, тонким омлетом, соєвого «папером» або ж листом рослини перилла.

Нерідко буває так, що скручиваемый шар рулету, виходить всередині, а ось начинка зовні. Звідси і пішли різноманітні назви ролів, типу: «квіткові», «мозаїчні», «навиворіт» і так далі.

Японські роли – це неймовірно смачно!Види макидзуси:

  1. Повагу до традиції японці шанують, бо рецепти готують по-старому – в тонкий рулет закручуються різноманітні морепродукти, які неодмінно покривають рисом. Обгорткою служить водорость норі.
  2. «Філадельфію» і «Каліфорнію» подають практично у всіх ресторанах, але варто пам'ятати, що це авторська страва шеф-кухаря. З чого випливає, що варіацій цих ролів стільки, скільки кухарів в ресторанах.
  3. Нові смакові якості досягаються при термічній обробці риби. По-перше, не кожен може їсти сиру рибу, а по-друге, таким чином, забезпечується безпека клієнтів. Так і з'явилися суші-роли запечені.
  4. Крім того роли можна ще і смажити у фритюрі, що надає їм незвичайність смаку і хрускіт. Для смаження використовують спецкляр з темпурной борошна.

Один з рецептів роллового кляру

  • Білок курячого білка 1 шт;
  • Крижана вода 0,15 мл;
  • Борошно темпурная 0,2 гр.

Готуємо тісто середньої консистенції, так, щоб тісто з ролів не стікало. Тому, в разі потреби борошно можна додати.

Роли треба в тісто опускати так, щоб боки були їм покриті. Справа в тому, що це дозволить роллам не вбирати масло під час смаження. Робити все на раз-два. Раз – кляр, два – фритюр. З'явилася золота скоринка, все, роли готові. Дати їм стекти на серветці і викласти на блюдо.

  1. Для «Каліфорнії» використовується крабове м'ясо і ананас, а зверху їх неодмінно потрібно посипати ікрою летючих риб, яка називається Тобіко. Однак це не єдиний спосіб, так як багато хто воліє міняти компоненти. Так можна використовувати м'ясо риби і креветок і огірочки.
  2. Для «Філадельфії» використовується вершковий сир, з неодмінним додаванням зеленого цибульки, огірочків, ікри та авокадо. Примітно і те, що ці роли обертають тонкими скибочками лосося, причому можна як малосоленой, так і свіжою. При цьому рис не всередині, а зовні.
  3. Для «Унагі», які деколи називають «Хосомакі» використовують смаженого вугра, який загортають у водорості норі.

Різноманітність ролів дозволяє кожному гурману вибрати для себе те блюдо, яке йому підійде не тільки за смаковими якостями, але навіть і по їх оформленню. Адже не дарма ж японці кажуть, що красиве блюдо приносить не тільки естетичне задоволення, але і користь для здоров'я.

Читайте також:

Готуємо суші самі

Схожі статті:

  • Жіночий запах. Як завжди смачно пахнути

    Жінка завжди повинна смачно пахнути, ось тільки аромат її повинен бути легким і вишуканим, а не важким і задушливим. Іноді просто починаєш задихатися (на вулиці, в магазині, в автобусі, і. т. д.)...

  • Як перестати брати на себе чоловічу роль?

    Жінки сьогодні втратили відчуття власної цінності, що призвело до повної втрати віри в себе. Віри в себе, як в Жінку і свою жіночу силу. Вони розучилися створювати простір любові і брати в нього...

  • Рецепт овочевого плову: смачно, корисно і поживно!

    Настало літо – пора свіжих овочів, фруктів і ягід. Я дуже люблю цю пору року за можливість побалувати себе різними овочевими стравами. Я не дуже люблю м'ясо, але доводиться його готувати, так як...

  • Дитячі роли: смачне і корисне блюдо

    Дітям цікаво спробувати все те, що є на тарілці у їхніх батьків. Суші користуються популярністю в різних країнах світу. Як відомо, це блюдо придумали в Японії, тут його їдять з раннього дитинства...

  • Тайська косметика – відгуки

    Вітаю всіх любителів тайської косметики, а також тих, хто ще не користувався нею, але цікавиться відгуками про неї. Мене звати Люба. Кілька останніх років я живу в Таї і дізнаюся все більше цікав...