Дитячі роли: смачне і корисне блюдо

Дитячі роли: смачне і корисне блюдоДітям цікаво спробувати все те, що є на тарілці у їхніх батьків. Суші користуються популярністю в різних країнах світу. Як відомо, це блюдо придумали в Японії, тут його їдять з раннього дитинства. Російські традиції харчування мають суттєві відмінності. У нас не прийнято давати малюкам сиру рибу, але багато батьки дозволяють своїм дітям більш старшого віку вживати суші з копченим або запеченим рибним м'ясом.

Деякі мами знаходять інші способи побалувати своїх чад ролами. Вони використовують тільки корисні та смачні продукти, враховуючи смаки маленьких гурманів. Так, в якості наповнення можна класти улюблені овочі, креветки, сир, м'ясо краба або попередньо приготовлену рибу. Щоб пробудити апетит у дітей, краще готувати суші разом. Шматочки норі і яскраві овочі можна використовувати для декору, виготовляючи веселих звіряток або комах.

Сьогодні суші і роли подають у багатьох кафе і ресторанах, ще можна замовити їжу додому через інтернет, що набагато швидше. Там їх готують як за традиційними рецептами, так і з авторським. Дітям пропонують солодкі роли або звичайні з куркою, огірками та авокадо. Такі страви дійсно не тільки смачні, але і корисні.

Це цікаво: "Готуємо суші самі"

Спробувавши в ресторані солодкі роли, неодмінно захочеться приготувати їх в домашніх умовах. Зробити це буде нескладно. Якщо не вдалося придбати норі, то замість них можна використовувати соєву і рисовий папір або звичайні млинці. Основа – рис, теж має бути особливою. Зернятка необхідно варити з вершками. Всередину можна покласти фрукти або ягоди – апельсини, ананас, груші, персики, яблука, полуницю або малину. Тут фантазія обмежується лише смаковими пристрастями. Зверху готову страву можна посипати цедрою, кокосової або шоколадною стружкою, корицею або полити згущеним молоком, шоколадним або вершковим соусом.

Дитячі роли: ідея з шоколадом

Шоколадні роли користуються великою популярністю як серед дітей, так і серед дорослих. Для них необхідно розтопити плитку молочного, білого або чорного ласощі. В отриману суміш додається мед, після охолодження вона розкачується в пластини і вже в них загортається начинка. Тут можна використовувати солодкий рис, часточки свіжих або консервованих фруктів. Подавати страву бажано з паличками, напевно маленьким гурманам буде цікаво долучитися до японської культури.

Схожі статті: