Варення з груш в мультиварці: простий перевірений рецепт з фото

Напевно, варто зауважити - зазвичай рецепти для мультиварки прості, а тут доведеться повозитися. Не в тому сенсі, що над мультиварка в процесі приготування потрібно буде стояти. Зовсім ні, тут як завжди - включили і займайтеся своїми справами. Але варення з груш в мультиварці готується в кілька етапів. Так що процес варіння злегка розтягнутий у часі. Ну а результат, як звичайно, приємно вас здивує. Варення з груш в мультиварці виходить смачним і красивим. Радимо використовувати для заготівлі банки ємністю про,5 літра.

Швидкий перехід на цій сторінці

  • Інгредієнти
  • Як приготувати варення з груш в мультиварці
Інгредієнти

Для приготування варення з груш вам знадобиться:

2 кілограми груш (можна недостиглих) 1 кг цукру 3 столових ложки лимонного соку.

Як приготувати варення з груш в мультиварці

Враховуючи все вищесказане з приводу особливостей рецепта, рекомендуємо починати варіння рано вранці - так зручніше буде планувати день.

Отже, спочатку вимийте груші. Видаліть серцевину і хвостик, а сам плід наріжте шматочками середнього або великого розміру. Можна половинку груші розрізати на 4 частини, можна на 8, або ж груші порізати брусочками. Сенс в тому, що шматочки груш у цьому варення залишаються ціленькими і нагадують не то цукати, не то цукерки.

Складіть нарізані плоди в глибоку миску, пересипте цукром, перемішайте і залиште на півгодини. Через певний час ще раз перемішайте, викладіть в чашу мультиварки, додайте лимонний сік, перемішайте силіконової ложкою і включіть режим «Гасіння». Готуйте хвилин 20, потім вимкніть мультиварку, відкрийте кришку, перемішайте і дайте грушам постояти, щоб ввібрали сироп. Кришку потрібно відразу ж витерти від конденсату.

Через годину можна закрити кришку і ввімкнути «Гасіння» на півгодини. Груші добре проварятся, але залишаться шматочки ціленькими. Після закінчення варіння відкрийте кришку, витріть її з внутрішньої сторони і залиште варення на 2-3 години.

Перед наступним етапом варіння підготуйте чисті, сухі, бажано ошпарені окропом банки. Обов'язково потрібно сполоснути окропом і кришки.

Перемішайте варення, закрийте кришку, увімкніть режим «Гасіння» на 45 хвилин, після сигналу відразу ж розкладіть кипляче варення в банки і остудіть при кімнатній температурі.

Не виключено, що приготоване таким способом варення з груш здасться вам рідкуватим. Але дайте йому постояти в закупореній банці хоча б місяць - і будете приємно здивовані. Сироп у процесі зберігання стає густішим, але зберігає прозорість. А якими смачними стають шматочки груш!

Варення з груш в мультиварці: простий перевірений рецепт з фото

Обов'язково приготуйте варення з груш в мультиварці та поділіться рецептом з друзями.

до Речі, велика добірка рецептів варення з груш знаходиться тут.

Loading...

Схожі статті: