Варення з абрикосів п'ятихвилинка: рецепт, перевірений роками

Варення з абрикосів п'ятихвилинка: рецепт, перевірений рокамиВарення з абрикосів п'ятихвилинка - це реальний вихід в ситуації, коли абрикосів багато, часу мало, а руки у вас одні. Звичайно, хочеться наготувати якихось дивовижних джемів і конфітюрів. Як я вас розумію! Експерименти з заготовками на зиму дуже люблю, але сил і часу часто не вистачає. Саме тоді і приходять на допомогу прості рецепти варення. П'ятихвилинку можна приготувати, буквально втиснувши варіння варення між іншими, більш важливими справами: миттям посуду, заколисуванням дітей або написанням дисертації.

Отже, вам знадобляться абрикоси - краще соковиті і обов'язково стиглі. Або навіть перестиглі. Головне, щоб не з пазеленню, їх буде важко розварити навіть в кілька підходів по 5 хвилин. А ось стиглі розваряться швидко. По можливості вибирайте для варення самий соковитий сорт абрикоса. Можете взяти такі, як на фото.

Швидкий перехід на цій сторінці

  • Інгредієнти
  • Як приготувати
Інгредієнти
  • 1 кг абрикосів;
  • 4 склянки цукру;
  • за бажанням - загущувач (пектин).

Додавайте загусник тільки в тому випадку, якщо важливо приготувати саме густе варення. П'ятихвилинка густий не буває, але ви можете вплинути на кінцевий результат, якщо додасте пектин. Взимку відкрити баночку - а там даний абрикосове желе! Правда, здорово?

Як приготувати

Хоч і називається варення п'ятихвилинкою, не варто розраховувати, що готувати його будете 5 хвилин. На всі клопоти піде приблизно дві доби, з них конкретно на приготування варення - 20 хвилин. І кілька хвилин на миття банок дуже гарячою водою. Якщо все це вас влаштовує, читайте далі.

Підготуйте посуд для варіння. Особисто я користуюся чудовою каструлькою з антипригарним покриттям. Схожу каструлю можна купити в будь-якому магазині госптоварів. Ось вона:

Варення з абрикосів п'ятихвилинка: рецепт, перевірений роками

Виручить не раз, і не тільки під час варіння варення. У ній зовсім не пригорають каші, особливо примхлива кукурудзяна.

Повернемося до нашого варенню п'ятихвилинці. Спочатку вимийте абрикоси, потім видаліть кісточки і складіть половинки плодів в каструлю. Пересипте цукром, краще пошарово. Що значить пошарово? Трохи абрикосів, потім склянку цукру, розподілений рівномірно, потім знову абрикоси - і так викладайте, поки не закінчаться плоди і цукор. Зверху повинен бути шар цукру.

Залиште майбутнє варення на кілька годин. Можете спокійно займатися своїми справами, чим більше виділиться соку, тим краще, терміново починати варіння немає ніякої необхідності. А коли все-таки вирішите приступити до приготування варення, добре перемішайте вміст каструлі дерев'яною ложкою.

Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, варіть 5-7 хвилин, не забувайте помішувати. Зніміть піну, якщо з'явилася. Гарненько ще раз перемішайте варення і зніміть з вогню. Дайте йому повністю охолонути, каструлю при цьому не накривайте кришкою, а марлею, щоб не накопичувався конденсат.

Згадали про варення через кілька годин? Відмінно, це привід ще раз проварити. Ті ж 5-7 хвилин, не більше. І знову поставте остигати. Під час варіння помішуйте варення, щоб не прилипало до дна і стінок посуду (з абрикосовим варенням такий казус може трапитися).

Як правило, п'ятихвилинку доварюють на наступний день після перших двох варок. Якщо захочете додати загусник, робіть це саме на заключному етапі приготування. Перемішайте варення, закип'ятіть на малому вогні, варіть 3 хвилини, потім всипте загусник, перемішайте до повного розчинення і варіть ще пару хвилин. Після чого розлийте в підготовлені банки і закатайте.

Подивіться, яке апетитне виходить варення! І нікому не треба розповідати, що це п'ятихвилинка:)

Варення з абрикосів п'ятихвилинка: рецепт, перевірений роками

Варення з абрикосів п'ятихвилинка: рецепт, перевірений рокамиАвтор: Ангеліна Краса

Схожі статті: