Тещин язик з баклажанів на зиму

Тещин язик з баклажанів на зимуТещин язик з баклажанів на зиму заготовила наша читачка сьогодні вранці прилетів рецепт по електронній пошті. Напевно і вам цікавий цей спосіб заготівлі баклажан. З задоволенням розміщуємо рецепт з фото. Далі текст автора.

Якщо ви хочете порадувати своїх домочадців пікантною овочевий закускою, спробуйте приготувати закуску тещин язик на зиму. Я готую її двома способами – з помідорами або без них. В кожному з цих рецептів є своя родзинка, свій оригінальний смак.

Швидкий перехід на цій сторінці

  • Інгредієнти
  • Приготування
Інгредієнти
  • 3 баклажана;
  • 4 солодких перцю;
  • 2 гострих перцю;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1,5 столові ложки цукру;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 20 мл столового оцту;
  • 250 мл води.

Цієї кількості продуктів зазвичай вистачає на 3 баночки об'ємом 0.5 літра. Банки і кришки краще брати звичайні, під закрутку закаточним ключем (бляшані кришки). В банках з гвинтовими кришками можливі проблеми зі зберіганням заготовки. Всі овочі для цієї закуски потрібно брати найсвіжіші, особливо баклажани - мляві, підгнилі не підходять!

Приготування

Відмітна особливість цієї страви в тому, що баклажани нарізати овальними шматочками, віддалено нагадують «язички». Промийте їх проточною водою, обріжте хвостик і носик і наріжте уздовж. Тепер підготуйте перець: солодкий і пекучий. Очистіть солодкий перець від насіння і плодоніжок, у горького зріжте тільки плодоніжку. Зніміть з лушпиння часнику. За допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна подрібніть перець і часник в ароматну пекучу кашку. Акуратно контактуйте з нею, ретельно мийте руки і робочий інструмент, не чіпайте обличчя, очі.

Баклажани потрібно обсмажити в олії до рум'яної скоринки з двох сторін по 3-4 хвилини. Під час смаження закрийте сковороду кришкою – будуть летіти бризки масла. У суміш з перцю і часнику, додайте рослинне масло, оцет, воду, сіль і цукор, перемішайте.

Стерилізуйте банки над парою, в духовій шафі або в мікрохвильовій печі, кришки просто занурте на кілька секунд в окріп.

Починайте укладати «язички» баклажанів в банки, найзручніше брати півлітрові. Після того, як поклали 2-3 язичка – налийте 2-3 ст. ложки заправки з перцю. Продовжуйте вищеописані дії, поки не закінчаться баклажани. Заправка повинна покривати зверху баклажани. Щільно закрутіть кришки, перекиньте, укутайте до повного охолодження. Зберігайте заготовки в сухому, прохолодному, темному місці.

Зазвичай я подаю баклажани «Тещин язик» як самостійну закуску – в тарілочці. Але вони можуть стати прекрасним доповненням до м'ясної або рибної страви, гарніру з картоплі або гречаної крупи.

Тещин язик з баклажанів на зимуРецепт надіслала Юлія Смирних

Радимо приготувати дуже смачне лечо з перцю і помідорів

Схожі статті: