Суп з куркою та рисом для дитячого харчування: рецепт з фото

Суп з куркою та рисом дуже смачний і ситний, діти зазвичай охоче його їдять. Зварити такий суп нескладно, однак варто прискіпливо поставитися до вибору продуктів.

Для дитячого харчування рекомендується використовувати тільки м'ясо свійських курей. Бройлерна курка із птахофабрики, як правило, «напхана» антибіотиками та гормонами росту, а це, як ви самі розумієте, зовсім не корисно. Обов'язково беріть біле м'ясо (грудку), м'ясо з ніжок і стегон занадто жирне для дітей. Дитині з 5-річного віку можна додавати в суп трохи імпровізованої засмажки – прогрітого на вершковому маслі цибулі. Більш молодшим дітям супи краще не смажити і нічим не заправляти.

Суп з куркою та рисом для дитини

Інгредієнти: 1 куряча грудка з кісточкою 1 морква 2 картоплини 1 ст. л. рису (з гіркою) 1 лавровий лист 1-2 щіпки солі. На це кількість продуктів знадобиться 1.5-2 літра води.

Рецепт приготування супу з куркою та рисом для дитини: 1. Курячу грудку обмийте у прохолодній воді, зніміть шкірку (це необхідно, щоб бульйон не вийшов дуже жирним) і відварюйте з додаванням солі і лаврового листа 1 годину. Обов'язково знімайте піну. 2. Готову курку вийміть і покладіть на тарілочку, щоб вона трохи охолола. Каструлю з бульйоном з вогню не знімайте. 3. Рис ретельно промити в проточній воді, додайте в бульйон і варіть 10 хвилин. 4. Картопля поріжте на невеликі кубики, натріть на тертці моркву. Овочі покладіть в каструлю з рисом. Варіть ще 15 хвилин. 5. М'ясо курки звільніть від кісток, наріжте на дрібні шматочки і додайте його в готовий суп. Обов'язково видаліть з каструлі лавровий лист.

Суп з куркою та рисом для дитячого харчування: рецепт з фото

Остудіть суп і подайте дитині в глибокій тарілці. Можна подрібнити його блендером або протерти через сито, тоді вийде суп-пюре. Однак не зловживайте протиранням - з півтора років (а при наявності зубів - і раніше) дитина повинна сам пережовувати невеликі шматочки їжі.

Порада: куряче філе можна замінити індичатиною або молоденькою перепілкою. Виконуйте наступні принципи – вибирайте тільки домашніх птахів і обов'язково звільняйте м'ясо від шкіри перед варінням.

Схожі статті: