Сирна запіканка без манки і борошна

Сирна запіканка без манки і борошнаЧим хороша ця сирна запіканка? Тим, що поняттю «запіканка» вона відповідає на всі 100%, тоді як традиційні склади включають в себе борошно і манку, а тому можуть швидше претендувати на статус сирних пирогів і манников. Калорійність таких страв зашкалює, а користь сумнівна - ще ні одній дитині зайву вагу здоров'я не додав.

Ми пропонуємо мудре альтернативне рішення - справжню запіканку з сиру, сметани, цукру і яєць. Всі інші інгредієнти (ванільний цукор, консервовані ананаси і будь-які інші фрукти) додавати зовсім необов'язково. Спробуйте приготувати запіканку без них, ми впевнені, що вийде дуже смачно. До речі, замість фруктів можна додати родзинки.

Швидкий перехід на цій сторінці

  • Інгредієнти
  • Як приготувати сирну запіканку без манки і борошна
Інгредієнти

• 1 кілограм домашнього сиру;

• 1 стакан цукор (можна трохи більше);

• 5 свіжих курячих яєць;

• півсклянки сметани;

• банка консервованих ананасів;

• пакетик ванільного цукру.

Ще знадобиться шматочок вершкового масла для змащування форми. Величиною приблизно з волоський горіх.

Сир в даному випадку підходить тільки домашній, сметану можна брати будь-яку, але краще пожирніше. З банки з ананасами потрібно відцідити сік (можна відкинути на сито). Для приготування запіканки найзручніше використовувати роз'ємну форму для торта, так як вона дуже ніжна, і якщо її спекти в звичайній формі, а потім спробувати дістати - вона розвалиться. Ну а з рознімної простіше: зняли борту і акуратно витягли дно.

Ще один варіант - одноразова форма з фольги. Виймати звідти цілу запіканку не треба. Просто почекайте, поки охолоне, а потім спробуйте акуратно відрізати шматочок і викласти на тарілку. Навіть якщо не вийде, не страшно. Можна з'їсти ложкою прямо з форми.

Як приготувати сирну запіканку без манки і борошна

Заздалегідь змастіть форму для випічки вершковим маслом і поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Відкрити банку з ананасами, відкиньте на сито, щоб стік сироп. Якщо замість ананасів вирішили додати родзинки, распарьте його і теж відкиньте на сито.

Сир змішайте зі сметаною, додайте цукор. Перемішайте. В окремій - сухою і чистою - посуді збийте міксером яйця до пишної піни. Вилийте в миску з сиром, додайте ванільний цукор (можна і не додавати).

Тепер візьміть занурювальний блендер і збийте до пишноти. Як тільки побачите, що маса стала повітряної і візуально збільшилася в обсязі, додайте шматочки ананасів або родзинки, змішуйте і викладайте в форму. А потім ставте в духовку і випікайте до готовності.

Час не вказуємо - дивіться по ситуації. Сирна маса повинна добре запектися, зовні покритися золотистою скоринкою, а всередині нагадувати по консистенції ніжне суфле. Приготуйтеся, що чекати доведеться довго. Якщо скоринка почала темніти, а всередині запіканка ще сира, зменшіть вогонь і терпляче готуйте далі.

Подавайте сирну запіканку теплою. І ми ж не будемо псувати її ніжний смак ніякими солодкими соусами і варенням, правда?

Схожі статті: