Компот із червоної смородини на зиму - рецепти просто клас!

Компот із червоної смородини на зиму - рецепти просто клас!Компоти з червоної смородини на зиму я готую давно, так що маю перевіреними рецептами. Зробила невелику підбірку і вирішила нею поділитися: подруги вже крутять компоти за моїми рецептами, тепер і ви зможете червону смородину заготовити не тільки у вигляді желе, джему або варення, але і у вигляді ароматних солодких напоїв, які взимку замінять чай і сік з пакетів.

Швидкий перехід на цій сторінці

  • Простий компот із червоної смородини на зиму
  • Компот-асорті з смородини на зиму
  • Компот із червоної смородини і апельсинів на зиму
Простий компот із червоної смородини на зиму

Інгредієнти:

  • 2 склянки червоної смородини;
  • 3 літри води;
  • 2 склянки цукру.

Цей компот можна готувати двома способами: без стерилізації (з дворазовою заливкою) і зі стерилізацією. Розповім, як правильно готувати стерилізований компот.

Помийте банки, сполосніть гарячою водою, також і кришка обробіть. Переберіть ягоди, видалите гілочки, складіть ягоди в банки. У великій каструлі зваріть сироп з води і цукру. Після закипання води, додайте цукор і варіть 5-7 хвилин. Залийте киплячим сиропом банки з ягодами, накрийте кришками (не закочуючи) і поставте стерилізувати в каструлю з киплячою водою. Обов'язково використовуйте підставку, щоб банки не лопнули. Стерилізуйте 15-20 хвилин, потім загорніть, переверніть, укутайте. Час стерилізації зазначено для 3-літрових банок.

Компот-асорті з смородини на зиму

Інгредієнти:

  • 1 склянку червоної смородини;
  • 1 склянку чорної смородини;
  • 1 склянку стиглого аґрусу;
  • 3 літри води;
  • 2 склянки цукру.

Замість агрусу можна додати ягоди йошти, барбарису і навіть не дуже стиглу малину. Компот-асорті не стерилізується, його готують методом дворазової заливки. Зберігається він добре, краще — у прохолодному місці, в умовах міської квартири цілком можна зберігати при кімнатній температурі.

Як готувати компот-асорті з червоному і чорному смородини з аґрусом?

Ягоди переберіть, видалите гілочки, листочки і сміття, у агрусу відріжте «хвостики». Промийте ягоди, кілька разів опустивши сито в каструлю з водою, щоб сплив легкий сміття, а потім ретельно промийте під проточною водою і дайте воді стекти. Насипте ягоди в вимиті та простерилізовані над парою банки. Закип'ятіть воду і залийте ягоди окропом, накрийте кришкою і дайте постояти хвилин 10. Настій злийте з банки в каструлю через спеціальну кришку з дірочками, щоб ягоди залишилися в банку. Додати в ягідний настій цукор і знову доведіть до кипіння. Залийте отриманим сиропом ягоди, з допомогою закочувального ключа герметично укупорьте банку. Переверніть, залиште на 12 годин під теплою ковдрою.

Компот із червоної смородини і апельсинів на зиму

Інгредієнти

  • 2 склянки червоної смородини;
  • 1 великий апельсин;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 літри води.

кип'ятіть Воду всю, додавати будете скільки увійде. Заздалегідь вимийте банки гарячою водою, також і кришки обробіть.

Переберіть ягоди, видалите гілочки і сміття, заповніть ними банки приблизно на третину. Апельсин очистіть, наріжте шматочками, додайте до смородині. Залийте банки окропом, прикрийте кришкою, залиште на 20 хвилин. Потім за допомогою спеціальної насадки воду злийте, закип'ятіть, додайте цукор і варіть 3-4 хвилини. Поверніть киплячий сироп у банки, обшпарте кришки окропом, загорніть банки з допомогою ключа, переверніть, укутайте.

будь Ласка, в коментарях напишіть, будь компот із червоної смородини на зиму сподобався вам найбільше. І про свій досвід заготівлі цієї диво-ягоди розкажіть!

Компот із червоної смородини на зиму - рецепти просто клас!Автор: Аліса Невська

Раджу також рецепти компоту з абрикосів на зиму

Схожі статті: