Хіт-парад сирних запіканок: 5 простих рецептів

Існує неймовірне безліч рецептів сирної запіканки. Не всі з них вдалі, і далеко не у всіх зможе розібратися абсолютний новачок в кулінарії. Спеціально для початківців господарок ми вибрали 5 найпростіших рецептів, завдяки яким сирну запіканку зможе приготувати навіть людина, яка бачить сир перший раз в житті! Будь-яка з цих сирних запіканок підходить для дитячого і дієтичного харчування.

Швидкий перехід на цій сторінці

  • Сирна запіканка з родзинками і курагою
  • Сирна запіканка без яєць
  • Сирна запіканка з вишнею
  • Сирна запіканка на кефірі
  • Сирна запіканка з ананасами
Сирна запіканка з родзинками і курагою

Класична сирна запіканка з манною крупою. Виходить ніжною і повітряної, якщо добре збити сир. Вам знадобиться: 400 г сиру (краще домашнього) 2 яйця 3 ст. л. манної крупи 1 ст. л. борошна 2 пакетика ванільного цукру 3 ст. л. цукру 4 ст. л. сметани (домашньої) 100 г родзинок 100 г кураги 10-15 г вершкового масла для змащування форми. Приготування: Збити сир з яйцями і цукром (краще використовувати блендер). Важливо домогтися ніжної кремової консистенції маси, без крупинок і грудочок. Обшпарити родзинки і курагу гарячою водою, злегка обсушити. Курагу порізати соломкою. Додати в сирно-яєчну масу манку, курагу, родзинки, ванільний цукор і борошно. Перемішати і викласти у форму, змащену вершковим маслом. Верх запіканки рясно намазати сметаною. Запекти до рум'яної скоринки при температурі 180 градусів.

Сирна запіканка без яєць

Думаєте, приготувати сирну запіканку без яєць нереально? Записуйте рецепт!

Інгредієнти: 400 г сиру (високої жирності, краще домашнього) 3 ст. л. манки 4 ст. л. цукру 2 стиглих банана 3 ст. л. сметани 10-15 г вершкового масла для змащування форми. Приготування: Збити сир з цукром до отримання повітряної кремової маси без грудочок. Додати банан, збити всі разом ще раз, всипати манку і перемішати. Вистелити форму для запікання фольгою, змастити маслом фольгу і викласти масу для запіканки. Помістити форму в розігріту до 190 градусів духовку, випікати 25-30 хвилин, витягнути, намазати верх сметаною і запікати до одержання рум'яної скоринки. Готову запіканку охолодити у формі і акуратно відокремити від фольги.

Сирна запіканка з вишнею

Краще використовувати консервовану вишню, попередньо відцідити сироп. Інгредієнти: 400 г сиру (домашнього) 300 г консервованої вишні 4 ст. л. цукрової пудри 4 ст. л. манної крупи 1 ст. л. борошна 2 ст. л. лимонного соку 2 ст. л. сметани 10-15 г вершкового масла для змащування форми. Приготування: Розділити яйця на жовтки і білки. Жовтки збити з цукром, додати сир, збивати до отримання повітряної маси без крупинок. Всипати манку і борошно, перемішати, додати лимонний сік і білки, окремо збиті в пишну піну. Змастити форму маслом, викласти масу для запіканки, чергуючи сирні шари з шарами консервованої вишні. Зверху повинен бути сирний шар. Верх запіканки змастити сметаною. Помістити форму в розігріту до 200 градусів духовку, випікати до рум'яної скоринки (приблизно 30-35 хвилин).

Сирна запіканка на кефірі

Щось середнє між запіканкою і пирогом. Просто і дуже смачно! Інгредієнти: 400 г сиру будь-якої жирності 2 склянки кефіру 3 яйця 1 стакан манки 4 ст. л. цукру 1 ст. л. борошна 3 ст. л. сметани 10-15 г вершкового масла 1 пакетик розпушувача 1 пакетик ванільного цукру. Приготування: Вилити кефір в глибоку миску, додати манку і розпушувач. Залишити для набухання на півгодини. Збити сир з цукром для видалення крупинок і грудочок, додати до манки з кефіром, змішати зі збитими яйцями і додати борошно. Ретельно вимішати ложкою. Викласти масу у форму, змащену маслом. Помістити в розігріту до 200 градусів духовку. Зверху рівномірно розподілити сметану, щоб при запіканні вийшла ніжна рум'яна кірочка. Випікати близько години, температуру в процесі приготування можна злегка зменшити (до 180-190 градусів).

Сирна запіканка з ананасами

Нехай Вас не лякає екзотичну назву цієї запіканки. Для її приготування цілком підійдуть звичайні консервовані ананаси, які продаються в будь-якому супермаркеті.

Інгредієнти: 600 г сиру (домашнього) 3 яйця 2 ст. л. лимонної цедри 4 ст. л. манної крупи 100 г вершкового масла 1 пакетик ванільного цукру 1 банку консервованих ананасів (шматочками) 5 ст. л. цукру 10-15 г вершкового масла для змащування форми 1 ст. л. сметани. Приготування: Збити сир з цукром до однорідного стану. Додати розтоплене вершкове масло, ванільний цукор, збиті в окремому посуді яйця, лимонну цедру і манну крупу. З ананасів злити сироп. Всі інгредієнти добре перемішати, додати шматочки ананаса, викласти масу у форму, змащену маслом. Розігріти духовку до 180 градусів, змастити верх запіканки сметаною і піч до утворення красивою рум'яної скоринки.

Хіт-парад сирних запіканок: 5 простих рецептів

найпростіші рецепти сирної запіканки перед Вами. Залишилося лише вибрати підходящий. Робіть вибір і обов'язково поділіться збіркою рецептів з друзями!

Схожі статті: