Великдень. Рецепти солодощів

Солодкі великодні сюрпризи

На додаток до різноманітних великодніх страв хотілося б розповісти трохи про великодніх десертах.

Одна з найбагатших кулінарних книг великодніх солодощів зібрана народами Італії. Цю у нас на Великдень фарбують яйця, так печуть паски із пасками. В Італії на Великдень дарують шоколадні яйця можливих розмірів від маленьких до величезних, вони бувають з гіркого шоколаду, молочної, з горішками, на будь-який смак. І звичайно, шоколадне яйце часто використовується для приготування різних десертів, які дуже прикрашають великодній стіл, за яким за традицією збирається вся велика італійська сім'я, від самих маленьких до древніх бабусь і дідусів... Цим маленьким солодким сюрпризів найбільше радіють діти.

Шоколадні яйця з малиновим мусом

Знадобиться: 4 шоколадних яєчка (типу Кіндера), 150г малини, 100мл вершків, 5 г желатину, 20г цукрової пудри, трохи білого шоколаду для прикраси.

Приготування:

1. Провернути малину в блендері, відклавши 4 ягоди для прикраси. Потім пропустити ягідки через ситечко.

2. Замочити желатин в ложці води і поставити на вогонь, щоб розтопити желатин.

3. Після чого влити желатин в малиновий сік і розмішати.

4. Збити вершки з цукровою пудрою (вершки 30% жирності), додати малинове желе, поки не застигло і акуратно розмішати.

5. У шоколадних яєчок відрізати верхівку. За допомогою кондитерського мішка наповнити їх мусом, прикрасити ягідками малини, і стружкою з білого шоколаду. Поставити в холодильник на 2-3 години.

до Речі, можна просто наповнити шоколадні яєчка просто збитими з цукровою пудрою вершками і прикрасити ягодами. Це буде теж красиво і смачно.

Шоколадні яйця з ванільним мусом

Знадобиться: шоколадне яйце, 2 курячих яйця, 80г цукру, 300мл вершків, 200мл молока, ванільний цукор або есенція, столова ложка борошна (без гірки), лист желатину (5гр), ягоди (малина, суниця, чорниця...).

Приготування:

1. Замочити желатин в холодній воді.

2. Молоко змішати з ваніллю і підігріти на повільному вогні (не доводити до кипіння).

3. Збити жовтки з цукром (відкласти на потім 1 ст. ложку цукру), додати борошно і розмішати влити гаряче молоко, постійно заважаючи. Знову поставити на слабенький вогонь і дати загуснути.

4. Зняти з вогню готовий крем, покласти в нього віджатий желатин і розмішати до повного розчинення. Охолодити.

5. Додати збиті збиті в міцну піну білки, потім збиті вершки чсешать з цукром.

6. Покласти шоколадне яйце набік, обережно відколоти верхню частину, «кришечку» і заповнити кремом. Поставити в холодильник.

Перед подачею прикрасити ягодами.

І нарешті, якщо все це здається вам занадто складним і трудомістким, можна просто заповнити шоколадні яєчка солодкої сирної маси (можна з родзинками або курагою) і прикрасити зверху свіжими ягодами або шоколадною стружкою. Ваші близькі, і звичайно, особливо діти, зрадіють не менше! Ми бажаємо вам щасливого Великодня!

Схожі статті:

  • Великодні паски, найсмачніші рецепти

    Великодні паски можна, і навіть потрібно готувати вже у середині Страсного тижня. Страсний тиждень – це останній тиждень Великого посту. А починати готувати випічку так рано потрібно тому, що дрі...

  • Смачні рецепти на швидку руку

    Смачно по-домашньому! Дуже часто нам не вистачає часу на найпростіші речі. Наприклад, ми перекушуємо в кафе і фаст-фудах, тому що вдома нам просто ніколи готувати. Нам здається, що це довго і вис...

  • Страва з картоплі: рецепти в духовці

    Розповімо яку страву з картоплі приготувати. Величезну популярність картоплі зовсім не складно пояснити. На відміну від всіх інших овочів картопля є самим невибагливим у вирощуванні і зберіганні,...

  • Хінкалі: рецепти приготування з фото

    Хінкалі – це дуже смачне кавказьке блюдо. Його готують в Чечні, Вірменії, Азербайджані та в деяких районах Дагестану, але тільки в грузинському виконанні це страва стає справжнім кулінарним шедев...

  • Сирна запіканка - кращі рецепти приготування запіканки + відео

    Сирна запіканка – це найчарівніше блюдо, яке прийшло до нас родом з дитинства. Це самий смачний десерт, який за лічені хвилини буде танути у вас у роті. Сирна запіканка, приготована за всіма прав...