Літнє меню

Ви думаєте, влітку меню складається виключно зі свіжих овочів і фруктів? А ось і ні! Морозиво, яке вважається самостійним десертом, може стати інгредієнтом багатьох інших солодощів. Кілька рецептів ласощів на основі натурального пломбіру – для вас і вашої родини.

Літні сендвічі

Вам потрібні хрусткі хлібці, пломбір, йогурт і шоколад. Ретельно перемешайтемороженое з йогуртом і акуратно викладіть суміш на половинки хлібців, накрийте другими половинками. Якщо суміш вийшла рідкою, можна на деякий час залишити її в морозилці.

Обваляйте краю кожного сендвіча в заздалегідь приготовленої присыпке із суміші подрібнених хлібців і натертого шоколаду. Якщо вам подобається, цю суміш можна додати і в саму начинку. Надішліть готові сендвічі в морозилку, і через півгодини десерт готовий!

Домашній фруктовий торт з морозивом

Десерт готується за 5 хвилин. Охолодіть форму для випічки (скляна або керамічна підійде ідеально), викладіть в неї шар ванільного пломбіру, потім шар порізаних на шматочки фруктів. Звичайно ж, ви можете вибрати будь-які ягоди і фрукти– на ваш смак. Потім викладіть шар шоколадного морозива, знову фрукти і знову ванільний пломбір.

Через три години витягуємо з морозилки, акуратно заливаємо шоколадним сиропом і прикрашаємо мигдальною стружкою, м'ятою або ягодами.

до Речі, сироп можна купити або приготувати самостійно. Відмінна глазур вийде з ретельно розтертого 3 ст. л. цукру, 3 ст. л. молока, 1 ст. л. вершкового масла 6 ст. л. какао або 100 г натертого шоколаду.

Десерт для шукачів скарбів

Уявіть собі все, що ви любите: горішки, родзинки, курагу, чорнослив та інші сухофрукти, мармелад, шоколад, печиво… Все, що потрібно, промийте, що велике – подрібніть, сире (горіхи) – підсмажте.

Дочекайтеся, поки пломбір злегка розм'якшиться, як слід перемішайте в ньому все багатство і знову поставте в морозилку. Десерт готовий, і ось вже ваші діти насолоджуються натуральним ласощами, з цікавістю виколупуючи ложечкою «скарб». А дорослим, до речі, в якості начинки сподобається родзинки, попередньо вимочену в ромі.

Дуже зручно готувати такий десерт, якщо ви купуєте морозиво у великій сімейній упаковці – ванночках, як у пломбіру «Золотий Стандарт». У них легко перемішувати.

Якщо ж ви хочете гарно оформити порції, то розкладіть морозиво з начинкою по стаканчиках, а після заморожування пару секунд потримайте скло під гарячою водою. Тоді морозиво легко вислизне з перевернутого склянки.

шокувати гостей

Простий, але оригінальний десерт дивовижно виглядає, а смак у нього… ммм… Отже, на дно склянок або креманок кладемо печиво. Краще вибирати м'яке, наприклад бісквіт. Викладаємо зверху морозиво і прикрашаємо ягодами, фруктами, горіхами, тертим шоколадом і всім, що подобається/що знайдеться. Так, кожен гість отримує свою порцію літнього десерту.

до Речі, можна обійтися і без склянок. Викладаємо на печиво або віденські вафлі невеликий кульку морозива, а навколо нього – фрукти. Наприклад, шматочки полуниці. Якщо ви вибрали дуже тонке печиво, можна склеїти основу з допомогою шару згущеного молока.

Банановий спліт

Всі чули, але не всі пробували і вже точно мало хто готував сам. А адже це справа трьох хвилин. Злегка обсмажуємо банан в маслі, поливаємо карамеллю і викладаємо зверху кульки морозива. Для краси і особливого смаку посипаємо горіховою стружкою і поливаємо шоколадним топпінгом.

Чим ще можна прикрашати морозиво?

  • Кулька холодних ласощів перетворюється на вишуканий десерт, варто лише полити його сиропом. Полуничний або шоколадний топпінг, мед або ароматний лікер – що вам подобається більше?
  • Будь-яке морозиво відмінно поєднується з хрусткими начинками: шматочки печива, вафельні трубочки, шоколадні кульки або пластівці – спробуйте!
  • Якщо ви приготуєте хоч один десерт за нашим рецептом, у вас не залишиться сумнівів: з фруктами і ягодами морозиво теж поєднується бездоганно. Можна різати фрукти часточками або кубиками, але буде цікавіше, якщо ви використовуєте половинку яблука або апельсина замість креманки.

найважливіший секрет

хоч би Якими хитрощами ви користувалися під час приготування десерту, як би не прикрашали порції, все буде безглуздо, якщо саме неякісне морозиво і несмачне. Перед покупкою обов'язково вивчіть його складу. Наприклад, в улюбленому з дитинства пломбірі є молоко, вершкове масло, цукор і інші натуральні інгредієнти. Зате не повинно бути рослинних жирів і замінників молочного жиру, а також штучних ароматизаторів і барвників. Навіть ідентичні натуральним ароматизатори найчастіше позначаються на якості. Тому ви можете сміливо вибирати пломбір «Золотий Стандарт»торгової марки «Інмарко» (виробник – ТОВ «Юнілевер Русь»). Це дуже смачне і 100%-но натуральне морозиво для всієї родини. Спробуйте всі його смаки і готуйте унікальні десерти на основі пломбіру самі. Можливо, скоро у вас з'явиться і свій фірмовий рецепт.

«Золотий Стандарт» спеціально для BeremDay

Супи влітку теж їсти корисно. Коли спека спадає, завжди хочеться чогось ґрунтовного. Рецепти перших страв на основі сочевиці (дієтичний, з рисом і яловичиною, з копченностями) можна знайти за посиланням opitanii.net/story/sup-iz-chechevicy.

Схожі статті: