Як вибрати блендер

У дитинстві межею мрій був молочний коктейль з сиропом: день, коли мама брала з собою в магазин, здавався святом, а тітонька, протягивающая склянку зі збитою радістю, – феєю. Адже тільки в неї була чарівна машина, превращавшая молоко і морозиво в казковий напій.

У наші дні блендер займає почесне місце на кожній другій кухні. Він незамінний для приготування супів-пюре і соусів, для збивання крему, перемішування рідкого тіста, колки льоду і, звичайно ж, приготування молочних коктейлів – полуничних, ванільних, бананових...

Який же блендер виявиться найбільш підходящим для вашої родини, чим керуватися при його купівлі?

Ручний або стаціонарний блендер

Для початку визначимося, яким буде цей агрегат. Найбільш поширені стаціонарні моделі – це «глечик» з розташованими на дні ножами, укріплений на підставці з мотором.

Ручний блендер (його ще називають «занурювальний») – прилад витягнутої форми з ножами на кінці, які опускають в ємність з продуктами.

Стаціонарний блендер варто віддати перевагу тим, хто планує ним користуватися не менше кількох разів на тиждень. Прилад займає певне місце в кухонній шафі і на робочій поверхні і не підійде тим, хто збирається згадувати про нього від випадку до випадку. У такій ситуації краще зупинитися на ручному – він виконує ті ж функції, але займає менше місця. Мінус лише в тому, що «глечик» на базі працює автономно, а занурювальний доводиться тримати руками, крім того, він призначений для подрібнення невеликої кількості продуктів і приготування маленьких порцій.

Вирішивши зупинитися на ручному блендері, зверніть увагу на дві основні характеристики: потужність і кількість швидкостей (їх може бути від 2 до 15): чим вони вище, тим більше операцій прилад зможе виконати за короткий період часу.

Потужність і швидкість

Потужність – одна з основних характеристик блендера, вона може становити від 220 до 700 Вт. Прилад з мінімальною потужністю впорається тільки з м'якими фруктами і вареними овочами, змішує коктейлі – але не більше того. У той час як блендер, володіє 600-700 Вт, з легкістю перетворить лід в кришиво (не менше 350 Вт) або подрібнить тверді сирі овочі.

Зручно, якщо блендер оснащений перемикачем швидкостей. Як мінімум, їх повинно бути від двох (перемикач «висока/низька») до шести. Однак все частіше в продажі зустрічаються прилади з дванадцятьма і навіть чотирнадцятьма швидкостями: питання, чи знадобиться вам весь цей діапазон?

Деякі моделі оснащені плавним регулюванням швидкості, щоб «підганяти» її під потреби господарки під час роботи. А режим «турбо» дозволяє ненадовго збільшити швидкість обертання ножів блендера.

Блендер з глечиком

Основа блендера (база, в якій знаходиться мотор) буває пластмасової та металевої: другий варіант більш надійний і довговічний. Зрозуміло, що чим менше місця займає прилад, тим краще. Але, по-хорошому, база повинна бути широкою і стійкою тоді блендер не буде «скакати» по столу під час роботи на високій швидкості.

Чаша стандартного блендера – глечик з носиком, з якого зручно виливати подрібнену масу. Покупцеві залишається лише зробити вибір між пластиком і склом. Скляний глечик виглядає симпатичніше, його важко подряпати, але легко розбити: впустивши, ви фактично залишитеся без блендера. До того ж він важче.

Мінуси пластику в тому, що він може помутніти від часу і подряпатися, наприклад, колотим льодом. Зате такий глечик виявиться більш міцним при падінні. До речі, у наші дні все більше виробників випускає чаші з пластику нового покоління, який з плином часу залишається прозорим, як новенький, і, крім того, не вбирає запахи і не фарбується ягодами або, скажімо, буряком.

В середньому об'єм чаші становить від півтора до двох літрів, тому слід вибирати, виходячи з потреб сім'ї, врахувавши, що різниця між зазначеним загальним і корисним обсягами може скласти до 300 мл

Господині буде зручніше користуватися блендером, в кришці якого розташоване спеціальне отвір для додавання компонентів в процесі перемішування.

З-за своєї висоти і форми гущавина блендера не вміщується в кожну раковину. А в посудомийній машині пластиковий «глечик» мити не рекомендується. Особливо невезучі господині можуть порізатися про досить гострі ножі блендера. У тих, хто не хоче зв'язуватися з миттям чаші, тепер з'явився шанс купити прилад з функцією самоочищення: залишиться лише налити в чашу теплу воду після закінчення роботи і натиснути на відповідну кнопочку – при обертанні насадки вода промиє всі ножі і сполоще глечик зсередини.

Забруднитися можуть не тільки частини блендера, безпосередньо стикаються з продуктами, але і кнопки управління. У цьому випадку їх бажано протерти змоченою у спирті ватною паличкою.

Ірина Аранина, «Няня», 2011

З ветровиками на вікнах їздити в автомобілі в тисячу разів приємніше і комфортніше. Якщо шукайте ветровеки, можемо дати ссилочку на один цікавий інтернет-магазин, http://primeauto.com.ua/deflektory-okon.html. Правда, майте на увазі, що магазин знаходиться в Україні.

Про те, як правильно вибирати міксер, читайте тут.

Схожі статті:

  • Як вибрати фарбу для волосся

    Сучасна дівчина любить виглядати доглянуто, ефектно і привабливо. Важливий внесок у створення загального приємного образу, звичайно, вносять волосся. Якщо проводиться їх фарбування, необхідно куп...

  • Як вибрати контактні лінзи

    Людям з проблемами зору постійно, або іноді, доводиться носити окуляри з діоптріями. Недотримання цієї умови веде до того, що зір може погіршуватися і призвести до плачевних наслідків. Тим, хто м...

  • Як правильно вибрати колір волосся

    Багато перефарбовують волосся з багатьох причин. Декого не влаштовує їх натуральний колір волосся, інші люблять експериментувати і міняти імідж, а деякі хочуть додати блиску і виглядати доглянути...

  • Як вибрати міксер

    Кілька слів про міксері – улюбленому приладі всіх пекущих хазяєчок і двоюрідного брата блендера. Від потужності міксера залежить і швидкість роботи, і її безперервна довгота, і густота тіста, яку...

  • Ковдра з верблюжої вовни: як вибрати

    Ковдра з верблюжої вовни набирає все більшу популярність серед покупців. Це обумовлюється багатьма перевагами ковдр з наповнювачем з вовни верблюда. Взимку під такою ковдрою тепло, а влітку – жар...