Італійський торт

Звичайно, говорячи про італійську кухню, неможливо уявити собі без солодощів. Італію можна вивчати, вивчаючи її рецепти, адже у кожного регіону свої особливі страви і свої особливі dolci (солодощі). Ну, що ж продовжуємо наше кулінарне подорож?

Torta Tenerina – типове блюдо провінції Феррара. Готується на основі гіркого шоколаду, вершкового масла, цукру, яєць і трохи борошна, він має хрустку скоринку і має особливість залишатися низьким і в середині м'яким і вологим. Він дуже смачний, особливо, він сподобається тим, хто любить шоколад.

Як приготувати торт Тенерину? Це зовсім не складно!

Знадобиться:

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г шоколаду (потрібен гіркий, гарної якості)
  • 60 г борошна
  • 3 ст. л. молока
  • 3 середніх яйця
  • 150 г цукру
  • щіпка солі
  • ванільна цукрова пудра для обсипання

Як готувати Тенерину:

  1. Щоб приготувати торт «Тенерина», розділіть на шматочки шоколад і розтопіть його на водяній бані до кремоподібної гладкої консистенції, поступово додавайте розрізане на шматочки вершкове масло, безперервно помішуючи – доведіть до однорідної консистенції. Коли розплавиться останній шматочок масла, зніміть з вогню і залиште охолонути шоколадну суміш.
  2. Між тим, розбийте яйця, відокремте жовтки від білків і збийте желки з половиною цукру, за допомогою віночка або міксера, до пишної кремоподібної суміші.
  3. Весь час збиваючи, об'єднайте шоколад і масло зі збитими жовтками і цукром, додайте тепле молоко і борошно і збийте до однорідної маси.
  4. Білки з дрібкою солі з'єднайте з цукром і збийте до білої пишної кремоподібної піни.
  5. Після цього дерев'яною ложкою або лопаткою акуратно перекладіть в шоколадну масу, перемішайте до однорідності.
  6. Форму для торта (діаметром близько 24 см) промажте маслом і присипте борошном.
  7. Акуратно вилийте шоколадну суміш у форму і помістіть у вже розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.
  8. Коли торт охолоне, можна вийняти його з форми (але дуже акуратно, він м'який!) або залишити прямо у формі, посипати цукровою пудрою.

Поради:

Замість молока можна додати ще одне яйце (середнє). І, якщо ви дуже любите гіркий шоколад, можна обсипати торт какао, змішаним з цукром або цукровою пудрою для контрасту.

Приємного апетиту!

Схожі статті:

  • Смачний торт на День народження: рецепти з фото

    Якщо у когось з ваших рідних незабаром намічається День народження, то головне питання, яке постає перед вами, який краще приготувати смачний торт на День народження? Пропонуємо вам розглянути кі...

  • Шоколадний торт в мультиварці - рецепти

    Приготування шоколадного торта в мультиварці вимагає до себе особливої уваги, тому що це завжди не просто і відповідально. По-перше, потрібно знати, для якого торжества ви готуєте шоколадний торт...

  • Весільний торт: ідеї

    Весільний торт є невід'ємним символом будь-якого весільного торжества. Це дуже важлива частина весілля, яка відіграє велику роль для новоспеченого подружжя і стає одним з найяскравіших спогадів д...

  • Як вибрати блендер

    У дитинстві межею мрій був молочний коктейль з сиропом: день, коли мама брала з собою в магазин, здавався святом, а тітонька, протягивающая склянку зі збитою радістю, – феєю. Адже тільки в неї бу...

  • Переліт з дитиною

    Полетіли-полетіли! Переліт з дітьми – це завжди проблема. Неважливо, грудної це дитина чи вже більш-менш дорослий – дітям потрібна особлива увага і комфорт. Як у будівлі аеропорту, так і на борту...